Telefon: 40 79 70 71

 E-mail: bo@krogagre.dk


Opstaldningskontrakt Kontrakt"

Opstaldning

Vores stald brændte desværre i 2000, men vi fik en fin ny i løbet af det næste år. Den nye stald har 2 bokse og plads til 12 heste ved egen krybbe i løsdriftboksen. Vi har fået indlagt vand og forsøger dag for dag at gøre det mere frostsikkert...      

Vi opbygger faciliteter til at skabe en attraktiv basis for vores islandske heste. Der er derfor opført folde, en staklade, et 'foderbrædt' til halmballer, en indendørs longebane og en udendørs ridebane er på vej. 

Som det ses er vores flok tryg ved folk, man kan uden problemer komme en liggende hest nær. Folk kan også være trygge. Vi giver ikke hestene godbidder på folden og de maser derfor ikke.    

Stalden er indrettet med løsdriftsboks i den ene ende med fodergang rundt om, således at hestene kan fodres udefra. Porten ud til folden er skærmet med 'truckgardin', således at der er nogenlunde tæt i stalden og hestene kan gå ind og ud selv. Der er placeret en drikkekop i boksen.        

Der er indrettet 2 bokse på 3x3 m, hvoraf den ene anvendes som foderrum og den anden som syge/ride/... boks. Der er automatisk vand i boksene.        

Med stedet fulgte et antal bygninger der tidligere blev brugt blandt andet til de folk der arbejdede her. Kvindernes omklædningsrum er nu rytterstue. Den gamle indretning med toilet, skabe og  hyggekrog er suppleret med saddelknægte og knager til sadler og seletøj. Udenfor rummet er opført en solid bindebom til hestene.      

I 2002 blev vi færdige med at ændre en tidligere nødstald i et drivhus til longebane. Banen er 12 x 12 m med lys og overdækket med tagplader. Der er indgang både fra tørfold og terræn. Banen bliver meget anvendt i vintermånederne med besværligt vejr og til træning af heste med og uden snor.      

Da det kræver megen slæbe omkring at give op til 10 heste halm hver dag byggede vi i 2000 et 'foderbrædt' til bigballer. Her gives byghalm efter behov så hestene altid har adgang til stråfoder. Belært af erfaringer med den første opførte vi en ny i 2010, nu på en måde så man kan give halm tørskoet. Om vinteren bliver halmen til en madras hestene ligger på        

Halmen skal jo også opbevares. Da vi gik over til big og minibigballer kunne vi ikke mere anvende loftet over stalden. derfor byggede vi en staklade. Stakladen fylder vi når byggen høstes således at vi har til et års forbrug ad gangen.        

Da vi fik føl blev det nødvendigt at have en separat tørfold og stald til ungheste. Tørfolden blev oprettet ved at inddrage en græsfold og stalden fik vi forærende. En bekendt ringede og spurgte om vi kunne bruge en godsvogn, det viste sig at være en kødvogn udført i kraftigt træ. En smule tilretning og vips en stald med krybber og halmfodring. Der er nu ført frostfrit vand til folden, så dagligdagen er så smidig som mulig.

.